Vinter på Mauritius

Maj är alltså början av vintern på Mauritius men deras vinter är ungefär som svensk sommar. Vädret har varit bra under vår tid här, runt 27 grader och några timmars regn totalt. Den största skillnaden är temperaturen i vattnet, brukar ligga runt 28 och nu är det kalla 24-25 skulle jag tro. Hursomhelst, första veckan bodde vi på ett nybyggt hotell där vi hade en lägenhet med två sovrum och egen uppvärmd pool, passade perfekt.

Har velat ha loungemöbler till vår altan, men det visar sig onödigt för det här är enda gången jag fick sitta ner och ta det lugnt vid poolen på en vecka.
Som ni ser ej havsutsikt, istället gick man över gångbron till vänster för att komma till hotellet. Hade såklart varit härligt att se havet men då hade nog kostnaden varit högre.

Fantastiskt god mat på detta hotell, särskilt frukosten. Barnen gillade glassen såklart och det var gångavstånd till staden Grand Baie så vi gick dit när barnen stannade på barnklubben för trafiken och brist på trottoarer gjorde att det inte kändes säkert. Barnen trivdes rätt bra på klubben, Albin hittade även en fotbollsvän som han spelade med på stranden varje dag. Sen åkte han en massa vattenskidor.

Vecka två har vi bott på ett lugnt hotell mitt i ingenstans, vilket bland annat märks på mängden ökade myggbett. Men väldigt vackert och stillsamt, barnen är eventuellt mer uttråkade pga brist på egen pool men desto mer uppskattar de pannkakorna som serveras till mellis varje dag.

Champagnefrukost för att vi firar tio år som gifta i år, vi fick även en middag på en romantisk restaurang.

Otis har fått provsmaka vissa frukter här. Det gillar han.
Går sådär bra att fånga alla på bild.
Men titta! Hela familjen!!

Imorgon åker vi hem, ser ej framemot den flygningen men förhoppningsvis är det varmt och skönt och sommar i Sverige lagom tills vi kommer hem?

Leave a comment